E-Ticket

Nyomtasd ki a jegyeid otthon!

E-TICKET - Print it!

Mi az az E-TICKET?

Az E-TICKET a Ticketpro által Magyarországon elsőként bevezetett jegynyomtatási forma, amely lehetővé teszi, hogy az Internetes rendeléseket otthon, a számítógéphez csatlakoztatott szabványos nyomtató segítségével nyomtassuk ki. Az így, otthon kinyomtatott jegy valódi belépőjegynek minősül.

Hogyan lehet hozzájutni?

Elsőként regisztrálnunk kell magunkat a Ticketpro weboldalán. A rendelés folyamán, ha erre a rendszer lehetőséget ad, válasszuk szállítási formaként az E-TICKET lehetőséget.

Hogyan kell fizetnem az E-TICKET-ért?

Az E-TICKET, mint szállítási mód csak bankkártyás fizetés esetén lehetséges. Ezért amikor a rendelés folyamán kiválasztottuk az E-TICKET szállítási módot, a rendszer automatikusan felkínálja a bankkártyás fizetés lehetőségét. Erről bővebben a segítség menüpont alatt talál információkat. Az E-TICKET-re nem számolunk fel plusz díjat, a jegy árát az PayU oldalán keresztül kell kifizetni.

Hogyan jutok hozzá az E-TICKET-hez?

A rendelés megtörténtéről rendszerünk automatikus visszaigazolást küld egy "Ticketpro rendelés visszaigazolás" tárgyú emailben. Ez az email igazolja, hogy a Ticketpro fogadta rendelését. Ezután, amikor a bank számunkra viszaigazolja a bankkártyás fizetés sikerességét, egy másik emailt küldünk önnek "Email confirmation" tárggyal. Amikor ez az email is megérkezett Önhöz, az E-TICKET letölthető a honlapunkról. Ennek érdekében jelentkezzen be a weboldalra, majd kattintson az E-TICKET letöltés gombra. Miután a két email automatikusan kerül kiküldése, ezért ezek a rendelés után maximum 1 órával meg kell hogy rékezzenek Önhöz. Az E-TICKET egyébként nem más, mint egy PDF dokumentum, amelyet a letöltés után tárolhat számítógépén, és bármikor kinyomtathatja.

Hogyan nyomtassam ki az E-TICKET-et?

Az E-TICKET, ahogy azt már említettük egy pdf dokumentumként jelenik meg a számítógépén. A dokumentum megnyitásához szüksége lesz az Adoba Acrobat Reader programra, amely ha nincs telepítve a számítógépén, ingyenesen letöltheti az Adobe honlapjáról. A nyomtatáshoz sima A/4-es, fehér, 80 gr-os irodai papírt használjon. A nyomtatást egyébként akár tintasugaras, akár lézernyomtató segítségével is elkészítheti, fontos azonban, hogy a nyomtatáshoz ne használja a nyomtató gazdaságos(draft printing) üzemmódját, mert ez a vonalkód torz megjelenítését eredményezheti.

Hogy működik az E-TICKET?

Az E-TICKET tartalmaz egy egyedi vonalkódot, amely minden, a rendeléssel kapcsolatos információt tartalmaz. Segítségével beazonosítható a jegy, ezért nincs szükség arra, hogy egyéb biztonsági jelekkel védjük a jegyet. A vonalkódot a rendezvény helyszínén, a belépés előtt kollégáink elektronikusan ellenőrzik.

Biztonságos az E-TICKET?

Ha néhány egyszerű szabályt betartunk, akkor igen. Az első és legfontosabb, hogy semmilyen körülmények között se engedje, hogy az E-TICKET-ről másolat, újranyomtatás készülhessen. Kollégáink a vonalkód leolvasáskor csak és kizárólag a vonalkód eredetiségét ellenőrzik. Annak eldöntése, hogy az a nyomat, ami a vonalkódot tartalmazza az eredeti E-TICKET-en van-e, vagy esetleg egy másolaton, nem feladatunk. A rendszer nem lát különbséget másolt vagy eredeti vonalkód között, ezért az alapszabály az, hogy az ELSŐ érvényesen lehúzott vonalkódot fogadják el a kapuknál eredetinek, minden egyéb, esetlegesen érkező további azonos vonalkód másolatnak lesz minősítve.

Több jegyet rendeltem. Mit nyomtassak ki?

Ha egynél több jegyet rendelt egy rendelés keretében, a letöltött PDF dokumentum több oldalból áll: ha két jegyet rendelt, a dokumentum két oldalas. Ügyeljen arra, hogy mind a két oldalt kinyomtassa, de mindegyiket csak egyszer!

Mikor nyomtassam ki az E-TICKET-et?

Miután megkapta az E-TICKET elkészültéről szóló emailt (tárgy: "Email confirmation"), bármikor letöltheti azt weboldalunkról. Javasoljuk hogy cask akkor töltse le az E-TICKEt-et a számítógépre, ha biztos abban, hogy a számítógépén tárolt állományokhoz, így az E-TICKET-hez illetéktelenek nem férnek hozzá, arról nyomtatást nem készítenek. A gépen tárolt állomány nyomtatását is úgy célszerű időzíteni, hogy azt utána biztonságban lehesen tudni. Azaz ha más is hozzáfér a gépéhez, az E-TICKEt-et ne tárolja a gépén, nyomtassa ki és a PDF állományt törölje a számítógépről.

Nem kaptam emailben visszaigazolást. Mi a teendő?

Ha mindenben a fentiek szerint járt el, és mégsem kap emailben visszaigazolást, a következő problémák léphettek fel:

* Rosszul megadott emailcím
Ellenőrizze, hogy a regisztrációkor megadott emailcím helyes-e. Ezt bejelentkezés után a 'személyes adataim' menüpont alatt teheti meg.
* Visszaigazolatlan fizetés
Előfordulhat, hogy a kommunikáció megszakad a bank fizetési oldala, és a Ticketpro szerverei között. Ekkor bár a bank megterheli a rendelés értékével a bankkártyáját, a Ticketpro viszont nem értesül ennek sikerességéről.

NAGYON FONTOS! Ha úgy érzi, hogy a rendelés során minden szempontból megfelelően járt el és mégsem jött meg a visszaigazolás, ne ismételje meg a rendelést, hiszen minden további rendelés azzal fog járni, hogy újra megterheljük a bankkártyáját a rendelés összegével. Ha nem kapja meg a visszaigazoló emailt, kérjük mihamarabb jelezze azt a sales@ticketpro.hu email címen, és ne felejtse el megadni a rendelésszámot.
rendelésszámot.