Jegyvisszaváltás

1. Gyakran merül fel a kérdés: visszaválthatom-e a belépőjegyem?

A jegyvisszaváltás a Rendezvényszervező felügyelete alatt zajlik minden olyan esetben, amikor egy Rendezvény elmarad. Ilyenkor minig a Rendezvényszervező közleményeit kell figyelemmel kísérni – ezek a közlemények tájékoztatnak arról, hogy pontosan hogy és milyen formában zajlik a jegyvisszaváltás. Ezek az információk természetesen megtalálhatók a Ticketpro weboldalán is, érdemes az itt megjelenő híreket nyomon követni.

A jegyvisszaváltás indokolt lehet olyan esetben is, amikor a Rendezvény dátumában, időpontjában, vagy helyszínében lép fel változás. Ilyenkor szintén a Rendezvényszervező közleményei az irányadók – ezen keresztül hirdeti meg a Rendezvényszervező a jegyvisszaváltás lehetőségét azok számára, akiknek a módosult datum vagy új helyszínen nem felel meg.

Mi a teendő akkor, ha a fenti esetek egyike sem áll fenn, egyszerűen csak nem tudunk, vagy nem akarunk elmenni egy Rendezvényre? Mert mondjuk meggondoltuk magunkat? Sokszor úgy kell jegyet vásárolnunk magunknak hónapokkal előre, hogy nem tudhatjuk nem-e jön közbe bármilyen olyan váratlan esemény, ami miatt nem tudunk elmenni a rendezvényre. Erre a problémára kínál most megoldást a Ticketpro. Magyarországon egyedülállóan, bizonyos rendezvényekre biztosítjuk az indoklás nélküli jegyvisszaváltás lehetőségét – és mindezt ráadásul bárki számára elérhetően, előzetes “biztosítási összeg” vagy bármi egyéb, a visszaváltást megelőző extra “nyugalmi díj” megfizetése nélkül. A jegyvisszaváltás feltételeit az ÁSZF XII. bekezdésének 31. pontja és a Jegyvisszaváltási szabályzat részletezi, de az alapvető tudnivalók a következők:

A Ticketpro saját weboldalán egy piktogrammal jelöli azokat a belépőjegyeket, amelyekre a jegyvisszaváltás igényelhető:

recycle

Amennyiben a belépőjegyen ez a piktogramm megtalálható, vagy az feltültetésre került a rendezvény oldalán a Ticketpro webshopon belül, úgy kérhető a jegy visszaváltása a következő formanyomtatványokon keresztül:

A jegy visszaváltásának adminisztatív díja van, amely díj annál kedvezőbb, minél távolabb van az esemény időpontja. Ezzel is azt kívánjuk elősegíteni, hogy mindenki minél hamarabb biztosítsa be a jegyét egy-egy koncertre úgy, hogy közben nem kell attól feline, hogy a nyakán marad a jegy, ha esetleg mégsem tud elmenni később a rendezvényre. Az adminisztrációs díj összege megtalálható az ÁSZF A Mellékletében.