Generál

Helyszínek:

Kálmán Imre Szabadtéri Színpad, Siófok | Térképen mutat

2017.07.31 21:00 Kálmán Imre Szabadtéri Színpad Jegyek
A rendezvény szervezője fenntartja magának az azonnali, külön előzetes értesítés és indoklás nélküli jegyár módosítás jogát. A jegyvásárlás során a jegyvásárlási tranzakció megindítása során feltüntetett árak fizetendők.

Rendezvény leírása

Negyvenöt év zenei rutin

GENERÁL - ÉLŐ LEGENDÁK A SZÍNPADON


2017. július 31.-én lesz a nyár legexkluzívabb koncertje a Siófoki Szabadtéri Színpadon. Karácsony James, Horváth Charlie, Novai Gábor és Várkonyi Mátyás közel fél évszázaddal a legendás zenekar születése után 2015-ben ismét összeálltak egy kis örömzenélésre, a rajongok, a fanok, vagy csak egyszerűen a rockzene híveinek  határtalan örömére.
Akik annak idején, a kezdetekkor hallgatták őket, ma már nagypapák, nagymamák, s ma fiaikkal, lányaikkal és unokáikkal nosztalgiázhatnak. Vééégre!! Hej! Gyerünk rock and roll! Tapsolj, táncolj, örülj! Hálásak lehetünk a sorsnak, hogy ezt is megérhetjük! Zseniális! Fantasztikus! Szép évek voltak! Hát elmúltak azok a szép évek! A Generál a Danúvia kultúrházban is játszott, oda jártam én is. Minden vasárnap. Szép évek voltak !!! Ilyen és ehhez hasonló bejegyzések jelzik a facebookoldalukon, hogy a Generál együttes még ma is a hazai rockzene egyik ikonja.
Várkonyi Mátyás zeneszerző, karmester, színházigazgató, több musical szerzője, Erkel Ferenc díjas művész. A Generál után megalapította a Rockszínházat és többek között elsőként mutatta be Magyarországon az Evita című musicalt.
Novai Gábor aki a Generált követően a Hungaría együtteshez igazolt, majd a Dolly Roll-ban folytatta zenei pályafutását. A Marót Viki és a Nova-Kultur zenekar alapítója és kiváló zenésze. Zeneszerző, szövegíró, producer, menedszer.
Karácsony János gitáros, énekes, producer és hangmérnök a generálos évek után a Lokomotív GT-be igazolt Solti Jánossal együtt, aki szintén volt a Generál dobosa a zenekar korai éveiben. Hungaroton életmű-díjas zenész.
Horváth Charlie Liszt Ferenc díjas, magyar énekes, a magyar könnyűzene ikonikus alakja. A Generál után egy időre egy névben újjáalakult Olympia adott helyet a zenésznek, az 1982-ben alakult Pannonia Express megkeresésére igent mondó Charlie tíz évre gyakorlatilag ismét elhagyta Magyarországot és az együttessel vagy külön úton járva bebarangolta a világot Svájctól Japánon és Spanyolországon át Norvégiáig és az Amerikai Egyesült Államokig. 1990-ben tért haza, és a Tátrai Band énekese lett; szólókarrierje 1994-ben indult. Albumai, dalai és koncertjei rendre számos díjat gyűjtöttek be, de állami kitüntetéseket is hoztak a zenésznek, aki közben nagy koncertkörutakat tartott. Ma méltán mondhatjuk: Horváth Charlie Magyarország legnépszerűbb énekese!

Csöngess be hozzám jó barát, Kérdés, Felelet, Fűrész, Messze szálljon, Százéves kút, Ha ismerném, Kövér nap, Lehajtott fejjel, Neked szól, Szép dal, Talán Holnaptól, Törökméz, Szélkakas, Zenegép, Könnyű álmot hozzon az éj, Különös szilveszter, Lehajtott fejjel, Madár száll a szívemre, Ha ismerném, csak néhány a legjelentősebb, legkedveltebb szerzemények közül, emlékeztetőül.
S most ezek a legendás dalok megelevenednek egy csodálatos mai zenei világgal ötvözve, szimfonikus zenekari kísérettel, többszólamú  ének vokállal az eredeti előadók és vendégeik tolmácsolásában. A hangzás és a színpadi látvány tehát színpompásnak ígérkezik, a hangulatról pedig majd a bízvást több ezres közönség gondoskodik. Így kerül szimbiózisba dal és előadó, zenekar és közönség, múlt s jelen a nyár legexkluzívabb koncertjén.

Szervező: A belépőjegyen keresztül a jegyvásárló a rendezvény szervezőjével kerül szolgáltatási jogviszonyba. A Ticketpro Kft. a rendezvény szervezésében és lebonyolításában nem vesz részt.
Generálprodukció Kft.
1215 Budapest, Pozsonyi utca 6.
25291694-2-43

Hol:

  • Kálmán Imre Szabadtéri Színpad, Jókai park 5., Siófok

Képek és videók

Facebook